koptekst  
Bildstrich Bildstrich
HOMEOns TeamKinderfysiotherapieKindergroepRots en WaterSpecialisatiesSamenwerking
Naast kinderfysiotherapie is de praktijk ook gespecialiseerd op de volgende gebieden:

SNN (Schouder Netwerken Nederland)

De fysiotherapeuten binnen de praktijk De Boer & Maschewski zijn gespecialiseerd zijn op gebied van diagnostiek en revalidatie van schouderaandoeningen. Binnen de stichting SNN zijn ook orthopeden betrokken. Er is dan ook sprake van een intensief samenwerkingsverband tussen de aangesloten therapeuten en de orthopeden van het Martiniziekenhuis Groningen. Dit zorgt voor korte lijnen tussen orthopeed en therapeut bij post-operatieve schouderrevalidatie.

Het doel van de stichting is het optimaliseren van de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen van de deelnemende therapeuten bij schouderaandoeningen.

De stichting Schoudernet Noord (SNN) is een werkgroep van manueel therapeuten en/of sportfysiotherapeuten en/of algemeen fysiotherapeuten (www.schoudernetnoord.nl) Middels jaarlijkse deelnemersbijeenkomsten, opdrachten en scholing word getracht schouderaandoeningen op een hoog niveau te diagnosticeren en te behandelen. Daarnaast wordt actieve participatie van de deelnemende therapeuten binnen de stichting, het volgen van symposia en het bezoeken van congressen gestimuleerd.

Per 01-01-2015 is Schoudernet Noord aangesloten bij SchouderNetwerken Nederland en voldoet daarmee aan de kwaliteitscriteria gesteld door SchouderNetwerken Nederland.

Van de patiŽnten met schouderaandoeningen die bij de schouderorthopeed komen wordt ongeveer 70% conservatief (vaak fysiotherapeutisch) behandeld. De behandeling kan bestaan uit herwinnen van de beweeglijkheid van de schoudergordel, het op lengte brengen van verkorte structuren, het aanleren van de juiste stand van de schouder(gordel) en het aanleren hoe de schouder op de juiste manier te gebruiken en te trainen door middel van actieve oefentherapie.

Vervolgens wordt functioneel (bijvoorbeeld t.a.v. werkgerelateerde taken) en/of sport-specifiek getraind. Dit is afhankelijk van het doel van de behandeling.

De basis van de SNN behandelmethodiek ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van met name de schouder, schouderblad en nek. Vaak is een disfunctioneren of een slecht houdings- en/of bewegingspatroon de basis van allerlei gewrichts- of spierklachten in dit gebied.

Wanneer? In het algemeen geldt dat veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) in het nek -schouder en armgebied behandeld kunnen worden. De meest voorkomende klachten die op deze manier behandeld kunnen worden zijn:

  • Impingement
  • (In-)stabiliteit
  • Frozen shoulder
  • Peesaandoeningen
  • Slijmbeursontsteking (Bursitis)
  • Fracturen
  • Aandoeningensleutelbeen (fractuur / luxatie)
  • Regionale schouderproblematiek
  • ThoracicOutlet Syndroom (TOS)
  • Bijzondere aandoeningen

Lees meer... www.schoudernetnoord.nl

Medical Taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.
De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Lees meer....

Pilates

De Pilates filosofie is ook vaak aangepast en verwerkt in de therapeutische behandelingen in de praktijk.
Pilates is geschikt voor houding- en rugklachten. Het kan helpen met corrigeren van aangeleerde bewegingspatronen (i.v.m. blessures, dagelijks activiteit enz.) en het herstellen van de balans van spiergroepen. Pilates is een erkende vorm van oefentherapie die ook door fysiotherapeuten wordt gebruikt.

Lees meer...

      NIEUWS
      Tarieven
      Praktijkinfo
      Contact
      Privacy
      Folders
      Links
      Literatuur
      Meetinstrumenten